Στη Συνδιάσκεψη της Κ.Ε.Ε.Ε υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Στην δίωρη τηλεδιάσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 21/2/2024, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση – με την συμμετοχή Προέδρων από τα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας – για την εφαρμογή του Νόμου που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή και με τον οποίο ορίζεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Γιάννη Μασούτη για τη στήριξη που προσέφερε στην πρωτοβουλία για ίδρυση Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας, αλλά και όλους τους Προέδρους των Επιμελητηρίων που συμμετείχαν, για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση του πλαισίου που θα διέπει τα Αγροτικά Τμήματα.

Όπως τόνισε ο ΥπΑΑΤ, «μετά από παλινωδίες πολλών ετών, με συντονισμένες προσπάθειες και ισχυρές πρωτοβουλίες, το θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, είναι γεγονός κι περιλαμβάνεται στο τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ν. 5087/2024, άρθρα 50 έως και 52. Η συνεργασία με τη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και φυσικά με τους Προέδρους των 59 Επιμελητηρίων της χώρας μας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να εντατικοποιηθεί, όπως συμφωνήσαμε κατά τη διάρκεια της 2ωρης διαδικτυακής μας συνάντησης».

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κατά την οποία κατατέθηκαν απόψεις, τέθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινήσεις, όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί μέσα από ένα ξεκάθαρο πλέον θεσμικό πλαίσιο, προχωρά ολοταχώς η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων, που ανοίγει την πόρτα της επιχειρηματικότητας στον Πρωτογενή Τομέα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης κατά την τοποθέτηση του χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων, διότι θα σταθούν για τα Επιμελητήρια ουσιαστικά εργαλεία για τον εκσυγχρονισμό και την βελτιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας του Τομέα. Υπογράμμισε ωστόσο, πως πρέπει να καθοριστούν εξ αρχής οι σχετικοί ΚΑΔ που θα εντάσσουν μια επιχείρηση στο Αγροτικό Τμήμα κάθε Επιμελητηρίου καθώς και εκείνο το εκλογικό μέτρο που θα είναι αντιπροσωπευτικά ικανό για την δημιουργία έδρας.

Με την εκτίμηση πως, μέσα στο επόμενο 3μηνο θα μετράμε τουλάχιστον 20-25 Αγροτικά Τμήματα, αναμένεται από την Κ.Ε.Ε.Ε. να συγκροτηθεί Επιτροπή για την επεξεργασία των προδιαγραφών που θα αφορούν στη σύσταση και στη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

“Ανακαινίζω-Νοικιάζω”: Πως πρόκειται να “ανοίξουν” 12.500 κλειστά σπίτια

Εκτιμάται ότι περίπου 12.500 κατοικίες οι οποίες είναι κλειστές...

Ψαχνά: Αναστολή για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς με...

Υπουργείο Οικονομικών: Πρόστιμα έως και και 60.000 ευρώ για τους αυθαίρετους της παραλίας

Για την επίβλεψη της νομιμότητας στον αιγιαλό επιστρατεύονται drones...

Ποιές αλλαγές έρχονται με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Μέχρι πότε η παράταση; (βίντεο)

Κρίσιμο είναι να διευκρινιστούν αρκετά ζητήματα, όπως π.χ. ο...