Εξ απαλών ονύχων – οι ελεύθεροι (πολιορκημένοι) επαγγελματίες και κάποιες εκτιμήσεις

Της Κάλλιας Βαβουλιώτη

 

Θετική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός ζήτησε περισσότερο δύσκολες ερωτήσεις και πραγματικά τον τιμά που δεν του αρκεί να του “ευλογάνε τα γένια” αναμασώντας τα ίδια ευκολάκια περί  τρόπου λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ο λόγος για τον κ. Νίκο Παπαθανάση που παρευρέθηκε στην εσπερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας παρουσία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του Διοικητή του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Καβαλάκη.

Για ακόμα μια φορά όταν έρχονται μέλη της κυβέρνησης στον τόπο μας για εκδηλώσεις που άπτονται πολιτικής και οικονομίας, ας “σπάσουμε αυγά” (φορείς, δημοσιογράφοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι) έξω από τα ιδεολογικά του πλαίσια και την πολιτική του τοποθέτηση ο καθένας μας και ας μην ακούμε σχεδόν ακρωτηριασμένοι και ανάλγητοι τα όσα λέγονται.

Στην εκδήλωση  του Επιμελητηρίου άκουσα άπειρες φορές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι αυτές “αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας” αλλά αυτό βέβαια είναι παντελώς ασύμβατο με τα νέα φορολογικά μέτρα τα οποία επιβάλλονται στους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αντιμετωπίζονται με αυτό το μέτρο εξ’αρχής ως φοροφυγάδες.

Αδυνατώ να κατανοήσω, πως γίνεται ένας Χ αλγόριθμος ενός οικονομολόγου του δημοσίου -που είναι άγνωστο αν έχει υπάρξει ποτέ στη ζωή του ελ. επαγγελματίας ώστε να γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια Χ. επιχείρηση, λαμβάνει εκ προοιμίου, όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες φοροφυγάδες και τους επιβάλλει να δηλώσουν τουλάχιστον 10.900 ευρώ και όχι λιγότερα με αποτέλεσμα ο ελάχιστος φόρος να ανέρχεται περίπου στα 1.000 ευρώ.

Το δε μέτρο βέβαια το οποίο δεν είχε προαναγγελθεί και βέβαια λαμβάνεται τώρα -κατόπιν εορτής (εκλογών δηλαδή) θέτει ηθικό ζήτημα της αντιμετώπισης της κυβερνώσας ΝΔ έναντι των ψηφοφόρων της που ανήκουν σε αυτό τον κλάδο, καθότι είναι γνωστό ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης του γαλάζιου κόμματος.

Κατά την εκτίμηση μου, μετά τον “όλεθρο” του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο της Αθήνας και την ανάληψη της δημαρχίας από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος είχε ουσιαστικά τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, βλέποντας τώρα την κυβέρνηση να λαμβάνει αυτά τα φορολογικά μέτρα όπου ουσιαστικά, καταργείται το “τεκμήριο της αθωότητας” επαγγελματιών που μπορεί πράγματι να έχουν εισόδημα κάτω των 10 χιλιάδων, ίσως το μήνυμα των εκλογέων δεν έχει ληφθεί από την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα τη δημοφιλία του κυβερνώντος κόμματος πιθανώς να περιοριστεί ακόμα περισσότερο.

Δύσκολοι καιροί για ελεύθερους επαγγελματίες, όχι μόνο για πρίγκιπες…!

Τώρα πια λύθηκε και η απορία μου, γιατί όλοι σε αυτή τη χώρα επιθυμούν διακαώς να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Ο λόγος στα παιδιά

"΄Εχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο...

Η καλοσύνη των ξένων

Με αφετηρία το φως ξεκίνησε ο μήνας του Μαϊού....

Οβελίας.gr

Αν πάρεις έναν ΄Ελληνα και του πεις με επιχειρήματα...

Four seasons

Βιβάλντι. Τέσσερις εποχές. Ακούγοντας κάποιος το "Spring" αναπτερώνεται, αναρριγεί...